Följ Malmberg

Läkemedelsreningen i Linköping är invigd!

Nyhet   •   Sep 05, 2017 06:30 CEST

Miljöminister Karolina Skog flankeras av fr.v Robert Selén, Anna Lövsén, Anders Johansson och Rebecka Hovenberg, alla från Teknuiska verket i Linköping

Igår invigdes anläggningen på Nykvarns Avloppsreningsverk i Linköping som ska ta hand om läkemedelsrester i vattnet. Malmberg har tillsammans med Ozonia (Suez) stått för process och gjort installationerna.

Anna Lövsén som är Affärsområdeschef för avloppsrening på Linköpings Tekniska Verk inledde dagen med att tacka alla som varit med i projektet, Anders Johansson, vd Tekniska Verken, klargjorde att här har man verkligen uppfyllt Tekniska Verkens krav på att göra skillnad för miljön och sätter dessutom regionens miljöarbete på kartan genom att vara den första fullskaliga läkemedelsreningen i Sverige.

Miljöminister Karolina Skog tog vid och lovprisade initiativet och den nya anläggningen. Hon kläckte också nyheten att det kommer bli ett kunskapscenter någonstans i Sverige om läkemedels påverkan på miljön. Centret ska sprida kunskap och samla in forskningsresultat. Sedan greppande hon saxen och klippte bandet till den nya läkemedelsreningen.

Malmberg är stolta att få vara en del av denna utveckling inom vattenreningteknik och tackar Tekniska Verken i Linköping för ett fint projekt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.