Följ Malmberg

Hållbart geoenergisystem till Castellum från Malmberg

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2016 07:00 CEST

Castellum, Svedjenävan 3 får nytt geoenergisystem från Malmberg

Till fastighetsbolaget Castellum kommer Malmberg utföra en värme/kylanläggning för två fastigheter i Malmö. Det blir ett smart geoenergisystem som bland annat har designats för magasinering av värme och kylenergi över säsong. Respektive fastighet kommer försörjas med värme, kyla och varmvatten av gratisenergi ifrån ett grundvatten akvifersystem.

Systemet fungerar som så, att från en kall och en varm akvifer pumpas grundvatten i olika riktningar beroende på om det är kyla- eller värmebehov. System som dessa med växlande akvifersystem optimerar effektiviteten och minskar drivenergier för framförallt kyldrift. Frikylan från grundvatten har effektiviteten 1:40 vilket innebär att för varje kWh elenergi som tillförs geoenergisystemet levereras 40 kWh komfortkyla till fastigheten under sommarmånaderna. Motsvarande effektivitet vid värmedrift är 1:4 över året. Alltså för varje tillförd del elenergi får man ut 4 delar så kallad gratisenergi från geoenergisystemet. 

Om Castellum

Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på ca 74 miljarder kronor. Bolaget finns i fem starka tillväxtregioner i Sverige och i Danmark. Är inriktade på kommersiella fastigheter och driver verksamheten genom 23 affärsområden med ca 430 medarbetare.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Åhus nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.