Följ Malmberg

Länssjukhuset i Kalmar väljer att anlita Malmberg för geoenergianläggning.

Pressmeddelande   •   Aug 18, 2015 07:00 CEST

Länssjukhuset i Kalmar väljer att anlita Malmberg för geoenergianläggning.

Länssjukhuset i Kalmar väljer en energilösning med miljövänlig geoenergi. Ett akviferlager skapas som ska leverera kyla till centralt placerade grundvattenvärmeväxlare som i kombination med ny kylmaskin kommer föra kyla till sjukhusets olika byggnader. Vintertid kommer akviferlagret även användas för att förvärma ventilationsluft. Hela anläggningen kommer så småningom fullt utbyggt ha en sammanlagd kyleffekt på ca 2 800 kW. Systemet kommer minska drift och underhållskostnader markant i och med att befintliga äldre kylmaskiner kan ersättas med det nya centralkylsystemet.

Det här är ännu ett bevis på att geoenergi är den rätta lösningen för värme/kyla i fastigheter. Det är en en utveckling där man inte bara ser de ekonomiska fördelarna utan även vinsten för vår miljö säger Sara Malmberg, vd Malmberg Borrning och Geoenergi.

Projektet är en utförandeentreprenad och är projekterat av SWECO i Malmö. Malmberg utför markarbeten, borrning och teknikinstallationer i grundvattenbrunnar samt invändiga installationer i kulvertar och i grundvattencentral/kylmaskinrum. Ordervärdet är på cirka 9 miljoner kr.

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Yngsjö nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.