Följ Malmberg

Malmberg återvinner energi från Forsmark Kärnkraftverk

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2016 07:04 CEST

Forsmarks personalboende byggs av NCC. Uppvärmning av Malmberg. (Bild: NCC)

Malmberg har fått förtroendet på totalentreprenad från NCC att bygga en värmeåtervinningsanläggning där energin kommer från Forsmarks kärnkraftsverks spillvärme. Det är en del i energieffektiviseringen av byggnadsbeståndet på området. Ett första steg blir att använda spillvärmen via värmepumpar till uppvärmning och varmvatten i det nybyggda 430 rum stora personalhotellet på kärnkraftsområdet. Malmberg står för teknisk design, levererar styrning och installerar hela systemet. Levererad effekt ligger på 1.15 MW.

Fakta:
Forsmarks kärnkraftverk finns utanför bruksorten Forsmark i Östhammars kommun i Uppsala län. Kärnkraftsverkets huvudägare är Vattenfall AB. Produktionen på Forsmark uppgår normalt till cirka 75 gigawattimmar (GWh) dagligen. De tre reaktorerna står för ungefär en sjättedel av den svenska elproduktionen.  

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Åhus nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.