Följ Malmberg

​Malmberg bygger LKF’s (Lunds Kommuns Fastighets AB) första Geoenergianläggning

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2018 12:30 CET

Malmberg byter ut gaspannor till miljövänligt geoenergisystem till LKF's fastighetsområde i Södra Sandby. (Kv Myrliljan/Kardborren)

Nästa fastighetsområde där Malmberg ser till att byta till miljövänlig geoenergi blir Kvarteret Myrliljan/Kardborren i Södra Sandby strax utanför Lund. Det är LKF’s fastigheter med totalt 71 lägenheter med en boarea på 5700 m2. Området byggdes på 80-talet och försörjs idag med värme och varmvatten via gaspannor.

Malmberg kommer på totalentreprenad borra energibrunnar och installera en komplett värmepumpscentral med el- och styr. Till sommaren 2018 ska konverteringen från gas till miljövänlig geoenergi vara genomförd.

”Vi på LKF arbetar ständigt med energieffektivisering och åtgärder för att minska användandet av fossila bränslen. Därför ska vi börja utvinna geoenergi i vårt bostadsområde vid Kv. Kardborren/Myrliljan i Södra Sandby”, säger Björn Tengberg, projektledare på LKF.

Om LKF
Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF, bildades 1947 och är ett helägt kommunalt fastighetsbolag. LKF erbjuder bostäder i Lunds stad, Genarp, Södra Sandby, Stångby, Veberöd, Dalby och Revinge.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag som designar, bygger, underhåller och supporterar anläggningar för vatten, biogas och geoenergi. Omsättning är cirka 500 MSEK med 170 anställda. Företaget grundades redan 1866 och är familjeägt i femte generationen. Malmberg arbetar för en bättre miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.