Följ Malmberg

​Malmberg EnerGeo® till Börjessons Lastbilar i Kristianstad

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2018 12:30 CET

Ny anläggning i Kristianstad byggs och Malmberg Geoenergi levererar värme/kylsystemet

Malmberg EnerGeo® till Börjessons Lastbilar i Kristianstad 

Börjessons Lastbilar har valt Malmberg som leverantör till värme/kylanläggningen till sin nya anläggning för försäljning och service av lastbilar i Kristianstad. Det är stora ytor på 3 700 kvadratmeter som nu byggs i ett industriområde som är mer tillgängligt och ändamålsenligt för fordonsbolagets kunder. Hela den nya fastigheten beräknas stå klar i oktober 2018 och omfattar en investering på nästan 75 miljoner kronor.

Malmberg utför borrning av 4 akviferbrunnar för energiutbytet och levererar det effektiva värmecentralkonceptet Malmberg EnerGeo®. Det är en komplett prefabricerad energiproduktionscentral som inkluderar kylvärmepumpar, värmeväxlare, el och styrsystem samt även fastighetens primära cirkulationspumpar, expansions och säkerhetssystem. Allt färdigbyggs på Malmbergs produktionsanläggning. Centralen kan levereras som egen byggnad och placeras vid fastigheten eller helt enkelt som i Börjesson fall lyftas in i det nybyggda huset. En stor fördel är att systemet kan nyttjas för byggvärme och uttorkning under tiden den nya byggnaden är under uppförande.

Kapaciteten i Malmberg EnerGeo® anpassas och för Börjessons Lastbilar innebär det ett behov av 300 kW värmeeffekt, varmvatten till personalutrymme samt 180 kW komfortkyleffekt.

Geoenergi är miljövänligt och Malmberg EnerGeo® uppfyller Boverkets högt satta prestandakrav för nybyggnation. Effektiviteten för värme är på 1:4 innebärande att för varje kWh el-energi som tillförs levereras 4 kWh värme. För komfortkylan är effektiviteten hela 1:35.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag som designar, bygger, underhåller och supporterar anläggningar för vatten, biogas och geoenergi. Omsättning är cirka 500 MSEK med 170 anställda. Företaget grundades redan 1866 och är familjeägt i femte generationen. Malmberg arbetar för en bättre miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.