Följ Malmberg

Malmberg EnerGeo® till Familjens Hus i Anderslöv

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2020 07:15 CET

Familjens Hus, Anderslöv. Bild: Curahill fastigheter

Curahill fastigheter satsar hållbart med en Malmberg EnerGeo® när f.d. inredningsbutiken Thysells i Anderslöv, Trelleborgs kommun byggs om till förskola, bibliotek, vårdboende och vårdcentral.

Malmberg utför en geoenergianläggning på uppdrag åt VS Gruppen till Familjens hus som innefattar komplett energiborrning och leverans av en Malmberg EnerGeo® för värme, varmvatten och komfortkyla. Energiborrningen av 22 st brunnar á 250 m inleddes i januari 2020 och teknikinstallationer sker senare under 2020. Hela projektet beräknas vara klart hösten 2021.

Den totala ytan som vår Malmberg EnerGeo® kommer betjäna med värme, varmvatten och komfortkyla är ca 11 000 kvm. Värme och varmvattenproduktion beräknas till effektivitet 1:4. Det vill säga att för varje kWh elenergi som tillförs systemet levereras 4 kWh värme och tappvarmvatten. För komfortkylan är effektiviteten hela 1:40.

För mer information om projektet vänligen kontakta:

marie.lofdahl@malmberg.se

Om Curahill:

Som en del av Finja utvecklar, bygger och förvaltar Curahill fastigheter särskilt anpassade för samhällsservice. Arbetet sker med stor omtanke på attraktiva platser och med ett uppriktigt engagemang. Curahill präglas även av ett omfattande samhällsansvar och vårt långsiktiga agerande gör oss till en fastighetsägare att lita på.

Om VS Gruppen Syd AB:

VS Gruppen är ett modernt VVS-företag med bas i södra Sverige. VS Gruppen är ett ungt företag med siktet inställt på att bli en ledande aktör på marknaden. VS Gruppen är ett Auktoriserat VVS-företag med en personalstyrka som har dokumenterad kompetens och stor erfarenhet inom sina specialområden. Idag sysselsätter VS Gruppen cirka 35 medarbetare och har ett etablerat samarbete med ett flertal underentreprenörer.

Om Malmberg

Malmberg är ett svenskt miljöteknikföretag. Vi förser kommuner och industri med vattenrening, biogas, geoenergi, brunnsborrning och miljöhantering. Malmberg är ett familjeföretag sedan 1866 som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten.”

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.