Följ Malmberg

Malmberg EnerGeo® till Hyndevads Vattenverk, Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB

Pressmeddelande   •   Dec 07, 2018 14:30 CET

Hyndevads Vattenverk i Eskilstuna installerar Malmberg EnerGeo® för hållbar uppvärmning och kyla.

Hyndevads Vattenverk i Eskilstuna får en smart och hållbar lösning för sin värme, kyla och varmvatten. Malmberg har fått förtroendet och tilldelningen genom LOU att utföra en Malmberg EnerGeo® leverans. Den befintliga olja och elpannan ska nu ersättas med en hållbar och miljövänlig lösning som väsentligt minskar vattenverkets CO2-utsläpp. Tekniskt innebär det att vattnet i verket utnyttjas som energikälla både för värme och kyla.

Malmberg EnerGeo® är en prefabricerad energicentral som levereras med komplett system och automation för att dockas till energikällan, som i det här fallet är vattenverkets eget vatten! Energiproduktionen kommer vara igång under våren 2019.

Malmberg har i flera omgångar levererat olika lösningar till Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB. Bland annat ombyggnationer av verkets 9 vattentäkter med brunnsöverbyggnader och brunnsrensning med Malmbergs JET Master® teknik. I Hyndevads Vattenverk finns redan idag även Malmberg Triton® filterbottensystem.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag som designar, bygger, underhåller och supporterar anläggningar för vatten, biogas och geoenergi. Omsättning är cirka 500 MSEK med 170 anställda. Företaget grundades redan 1866 och är familjeägt i femte generationen. Malmberg arbetar för en bättre miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nyheter.malmberg.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.