Följ Malmberg

​Malmberg går in i fas 2 i renoveringen av Ljusdal ARV

Pressmeddelande   •   Jan 10, 2017 07:00 CET

Ljusdals avloppsreningsverk renoveras av Malmberg under 2017

För cirka ett år sedan tog Malmberg , i konkurrens med flera duktiga aktörer, fas 1 av renoveringen och ombyggnationen av Ljusdals Avloppsreningsverk. Ljusdal Vatten AB har nu gett Malmberg förtroendet att även utföra fas 2. Kontraktssummanför denna fas är cirka 56 miljoner kronor.

Hela projektet är en samverkansentreprenad där Malmberg är totalentreprenör. Det har inneburit att Malmberg i samverkan med Ljusdal rett ut alla förutsättningar och val av teknisk lösning för ombyggnationen. Malmberg har detaljprojekterat, upprättat alla bygghandlingar och tagit fram riktpris och tidplan. Och tillsammans med beställaren projekterat fram en lösning som beställaren vill ha och som Malmberg tror på.

Fas 2 är en genomförandefas och Malmberg ska utföra hela renoveringen enligt de handlingar som skapats i fas 1. Reningsverket planeras att vara färdigt om ett år.

Erik Malmberg, vd, Malmberg Water AB kommenterar:
Ljusdal Vatten, Malmberg och alla inblandade i projektet har gjort ett kanonjobb. Ett samverkansprojekt som Ljusdal visar att vi tar rätt beslut och att det vi värderar högt på Malmberg som Kompetens, Kreativitet, Öppenhet och Glädje ger resultat.

Om Ljusdalsprojektet

Ljusdals avloppsreningsverk byggdes på 1960-talet och genomgår en stor förändring för att säkerställa att reningsverket klarar utsläppskraven, eliminera luktproblem i omgivningen och att förbättra arbetsmiljön. Verket dimensioneras för en belastning på 12 500 pe. Ljusdals kommun har cirka 19.000 invånare. Ombyggnaden av anläggningen är en central del av Överledningsprojektet.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Åhus nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 170 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.