Följ Malmberg

Malmberg Geoenergi fixar värmen… och kylan till nya byggnader.

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2018 07:00 CEST

Malmberg installerar miljövänlig Geoenergi för flera nybyggnationer just nu. Skanska bygger grönt och Malmberg utför kompletta totalentreprenader på geoenergianläggningar med energiborrning och tekniska installationer. 

Äldreboendet Morgonstjärnan i Sölvesborg med 60 lägenheter fördelat på 4400 kvm kommer bli inflyttningsklart i mars 2020 (Byggherre är Ojiisan AB). Malmberg geoenergianläggning förser huset med värme, komfortkyla och varmvatten.

Skanska bygger även en ny förskola i Lönsboda åt Osby kommun. Projektet omfattar 3500 kvm fördelat på 8 avdelningar och tillhörande storkök och matsal för den intilliggande skolan. Malmberg står för geoenergianläggningen som kommer förse byggnaden med värme, komfortkyla och varmvatten.

- Här bygger vi en Malmberg EnerGeo® -central vilket är en prefabricerad värme/kylcentral som levereras komplett utrustad för att dockas till energibrunnarna som borrats på plats vid den nya byggnaden. Smidigt och effektivt.

Fördelarna med Geoenergi är många. Fastighetsägaren blir oberoende av värme. Det fixar geoenergianläggningen från de egna energibrunnarna. Men det är inte bara värme som kan utvinnas från marken utan det även kyla. Något som fastighetsägare med exempelvis äldreboenden i sitt bestånd har blivit varse efter sommaren 2018.

När man bygger nytt är även uttorkningen av byggnaden kostsam. En geoenergianläggning är snabbt igång och kan börja producera värme under tiden som huset byggs. En fantastisk fördel för byggaren som vanligtvis utnyttjar direktverkande el-värmefläktar till detta.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag som designar, bygger, underhåller och supporterar anläggningar för vatten, biogas och geoenergi. Omsättning är cirka 500 MSEK med 170 anställda. Företaget grundades redan 1866 och är familjeägt i femte generationen. Malmberg arbetar för en bättre miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.