Följ Malmberg

​Malmberg i samverkansprojekt för Bromölla Vattenverk

Pressmeddelande   •   Jan 12, 2016 07:00 CET

Malmberg går nu in i Fas 2 av samverkansprojektet för utbyggnaden av Bromölla vattenverk – Malmberg kommer bygga ny luftningstrappa, renovera befintliga filter och installera nya filter. Filtrena byggs med Malmberg TRITON® filterbotten.

Erik Malmberg, affärsområdeschef Malmberg Vattenrening förklarar skillnaden mot andra filterbottensystem:

”Fördelen med Malmberg TRITON® ligger i kundens ekonomi tillsammans med den höga driftsäkerhet. TRITON® - systemet har en mycket effektiv backspolning vilket ger mindre spolvattenmängder, som medför att andelen producerad mängd vatten ökar. Även bygginvesteringen blir lägre med Malmberg TRITON® – filtrets bygghöjd kan hållas lägre och antal filter enheter blir färre, vilket medför ett kostnadseffektivare rörgalleri.”

För er som inte vet så vann Bromölla Kommun utmärkelsen Sveriges bästa kranvatten 2015 och Malmberg har även borrat och installerat dricksvattenbrunnarna till Bromölla.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Åhus nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.