Följ Malmberg

Malmberg i samverkansprojekt med Ljusdal Energi

Pressmeddelande   •   Dec 03, 2015 07:00 CET

Malmberg kommer tillsammans med Ljusdal Energi bygga om och renovera Ljusdals avloppsreningsverk. Projektet är en samverkansentreprenad som togs i konkurrens med flera aktörer inom vattenreningsbranschen. Samverkansentreprenad eller Partnering som det också kallas innebär att aktörerna driver projektet tillsammans mot ett gemensamt mål.

Det här är ett viktigt projekt för oss. Entreprenadformen Samverkan gör att allt det som Malmberg står för nu får komma fram och värdesätts på ett helt annat sätt, än vad som görs i andra entreprenader. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Ljusdals Kommun skapa ett modernt reningsverk för framtiden, säger Erik Malmberg, affärsområdeschef på Malmberg Vattenrening.”

Ljusdals avloppsreningsverk byggdes på 1960-talet och kommer genomgå en stor förändring för att säkerställa att reningsverket klarar utsläppskraven, eliminera luktproblem i omgivningen och att förbättra arbetsmiljön. Verket dimensioneras för en belastning på 12 500 pe.

Ombyggnaden av anläggningen är en central del av Överledningsprojektet, vilket bland annat innebär att Färila avloppsreningsverk rivs och att spillvattnet därifrån förs via en överföringsledning från Färila tätort till Ljusdals avloppsreningsverk. Förutsättningar för att lösa den långsiktiga vatten­försörjningen för båda orterna ska också tillskapas i projektet.

”Att verket nu blir ombyggt efter alla dessa år är fantastiskt. Samverkan betyder att vi gör detta tillsammans och med ledorden öppenhet, ärlighet och pålitlighet säger Sven-Arne Persson på Ljusdal Energi”

Om Ljusdals kommun
Ljusdals kommun har cirka 19.000 invånare och ligger i landskapet Hälsingland. Ljusdal fick sitt namn av de sammansatta orden ljus och dal, syftandes till placeringen i Ljusnans dalgång. Ljusdal är en känd bandyort med laget Ljusdals BK som blev svenska mästare 1974/75. Svenska fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén är från Ljusdal.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Yngsjö nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.