Följ Malmberg

​Malmberg i samverkansprojekt med Vimmerby för utbyggnad av reningsverket.

Pressmeddelande   •   Aug 17, 2017 07:00 CEST

Malmberg bygger ut Vimmerby Avloppsreningsverk i samverkan med Vimmerby Energi & Miljö

Miljöteknikföretaget Malmberg har fått förtroendet i ett samverkan & partnering projekt med Vimmerby Energi & Miljö bygga ut Vimmerby reningsverk. Verket är byggt för 90.000 personekvivalenter på grund av att man tar emot avloppsvatten från de två tunga livsmedelsindustrierna Arla och Åbro. Det är med andra ord ett stort verk i ett litet samhälle. Dessutom stiger belastningen också under en del av året när Astrid Lindgrens värld är öppet och tar emot 10.000 besökare per dag. Verket är uppdelat i en industriell reningsdel och en kommunal del. När industriavloppsvattnet genomgått ett förbehandlingsskede pumpas det in i det traditionella kommunala verket och där blandas det med avloppsvatten från hushåll och andra industrier i Vimmerby kommun.

”Det här blir ett av de mest intressanta projekten för oss framöver med en samverkansorganisation perfekt anpassad till Vimmerby reningsverks utbyggnad. Det är tillfredsställande när kunden verkligen ser den kvalité som Malmberg levererar och gillar vårt upplägg med organisation och kompetenser. Vi ser fram emot att tillsammans med Vimmerby Energi & Miljö skapa det moderna reningsverket för framtiden” - säger Erik Malmberg, vd på Malmberg Water AB.

För att klara kommande belastningsökningar och reningskrav kommer verket nu byggas ut för en dimensionerande belastning på 140.000 personekvivalenter. Utbyggnadsprojektet sker i samverkan vilket innebär att parterna i en första fas utför förstudie och beslutar sig för design och de olika teknikvalen för att därefter gå in i faser med projektering, genomförande och uppstart. Målet är att ha ett utbyggt Vimmerby reningsverk under 2019.

Om Malmberg

Malmberg är en global marknads- och teknikledare inom cleantech. Ett svenskt familjeägt företag grundat 1866. Vårt primära fokus är design, produktion och utveckling av teknik och lösningar för vattenrening, biogas uppgradering, geoenergi, borrning och miljöhantering . Malmberg arbetar för en bättre framtida miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.