Följ Malmberg

Malmberg levererar geoenergi till Chokladfabriken

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2015 07:00 CEST

Chokladfabriken i Sundbyberg som byggdes redan 1918 som fabrik åt Marabou uppgraderar sin energiförsörjning och byter till geoenergi. Malmberg utför hela anläggningen, borrar borrhålslagret med 30 energibrunnar på 300 m djup vardera och installerar Malmberg’s unika prefabricerade enerGeo™ värmepump/teknikcentral. All värme och kyla till fastigheten kommer nu att komma från miljövänlig bergvärme, och ersätter helt befintlig fjärrkyla och fjärrvärme. Fastighetsägaren gör en stor miljönytta samtidigt som Advens upplägg sänker driftkostnaderna. I dag är Chokladfabriken en modern kontorsfastighet där 1 000 personer jobbar varje dag.

Vår uppdragsgivare Adven levererar värme och kyla till ett 20-tal större fastigheter i Stockholmsregionen, bland annat kontorsfastigheten Kista One på 41 000 kvadratmeter.

– Vår lösning är skräddarsydd för just denna fastighet och vi hoppas att den ska bli ett skyltfönster för andra fastighetsbolag som vill minska sin energiförbrukning och öka värdet på sin fastighet. Vi ser en ökad efterfrågan på en lokal energiförsörjning och att flera av de stora fastighetsägarna känner en frustration över de gamla energijättarnas prishöjningar. Vår lösning är ett förnybart alternativ som även underlättar för miljöcertifiering, en kraftigt växande trend, säger Jonas Häggqvist, vd Adven.

Malmberg är idag ledande på utförande av geoenergianläggningar till kommersiella fastigheter med referenser som IKEA, Stockholm Airport Arlanda, DHL med flera.

– Det är fantastiskt roligt att få leverera vår geoenergilösning till en så modern fastighet som Chokladfabriken i Stockholm. Det här är bara början på en utveckling där geoenergi spelar en stor roll för värme och kyla i fastigheter. En utveckling där man inte bara ser de ekonomiska fördelarna utan även vinsten för vår miljö säger Sara Malmberg, vd Malmberg Borrning och Geoenergi.

Om Adven

Adven är en finsk-svensk energikoncern specialiserade på geoenergi inom värme och kyla och är Sveriges ledande energibolag inom alternativ energi. Adven ägs av riskkapitalbolaget EQT.

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Yngsjö nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.