Följ Malmberg

Malmberg levererar geoenergi till Påarps Skola

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2015 11:35 CEST

Påarps skola som drivs av Fastighetsförvaltningen i Helsingborg har valt Malmberg som totalentreprenör för en helt ny geoenergianläggning. Totalentreprenaden är på 9 miljoner kronor. Fastighetsförvaltningen i Helsingborg (f.d Kärnfastigheter) har en målsättning att inte använda fossila bränsle efter 2020. Som ett led i denna energistrategi fasas därför naturgasanvändningen ut för uppvärmning samtidigt som man gör en ansenlig driftkostnadsbesparing.

Malmberg har fått i uppdrag att dimensionera för värme- och varmvattenproduktionen där cirka 25 energibrunnar borras till 230 meters djup samt installation av hela anläggningen med 280 kW värmepumpar med styrsystem. Som spetsvärme installeras nya kondenserande högeffektiva gaspannor som ersättning till befintliga. Som bränsle till gaspannorna är Fastighetsförvaltningens plan framöver att elda dessa gaspannor med biogas istället för naturgas för att uppnå målet om fossilfritt bränsle. 

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Yngsjö nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.