Följ Malmberg

Malmberg levererar sin tionde danska anläggning till Dong Energy

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2015 07:00 CEST

Dong Energy har beställt en Malmberg COMPACT® GR 14 för projekt Linkogas i Lintrup, på södra Jylland. Anläggningen är planerad att leverera gas i april 2016. Biogasen som produceras är från jordbruk och industriellt organiskt avfall och ska injiceras på gasnätet.

Malmberg är marknadsledare i Danmark och har i dagsläget sålt 10 COMPACT® biogas uppgraderings enheterer till den danska gröna gasmarknaden.

”Det är glädjande att se att Dong Energy verkligen ser till att göra biogasen till en integrerad del av energiförsörjningen i Danmark” säger Malmberg Affärsområdeschef för Biogas Fredrik Nilsson.

Fakta
DONG Energy är ett av de ledande energibolagen I norra Europa. Verksamheten är att förse, producera, distribuera och handla med energi och tillhörande produkter i norra europa. DONG Energy har cirka 6,500 medarbetare och huvudkontoret i Danmark.

Linkogas är ett gemensammt bolag mellan 55 bönder i Lintrup i Vejen Kommun. 1990 startade deras biogasanläggning. En anläggning där jordbruksavfall används till produktion av biogas och som samtidigt löser en rad lantbruks- och miljömässiga problem i området. 

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Yngsjö nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.