Följ Malmberg

Malmberg och SUEZ i tekniksamarbete

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2019 07:00 CEST

Malmberg och SUEZ i samarbete kring reningstekniker

Malmberg och SUEZ har ingått ett tekniksamarbete för specifika skandinaviska projekt som involverar spetsteknologier för avloppsrening och resursåtervinning. Det handlar om termisk hydrolys, rötning, slamavvattning och återvinning av fosfor med struvit utfällning. Dessutom för den norska VA-marknaden betyder samarbetet att tillsammans med SUEZ i Danmark arbeta med fokus på vattenrening och SUEZ-processerna Densadeg® og Densadeg® XRC™. Det är mycket kompakta sedimenteringsprocesser med kostnadseffektiv hantering av oönskade mängder spillvatten med effektiv partikelborttagning.

Erik Malmberg, CEO Malmberg Water AB
«För Malmberg är det viktigt att kunna erbjuda marknaden spetsteknologier som kan ge möjlighet att bygga framtidens anläggningar med lägre helhetskostnad och vara mer effektiva än idag. SUEZ och Malmberg har båda lång erfarenhet inom vatten- och avloppsrening med många spännande referensprojekt bakom oss. Tillsammans med SUEZ Danmark förstärker vi vår vision om att vara det ledande miljöteknikföretaget för ren energi och rent vatten som möjliggör ett cirkulärt samhälle.»

Per Krøyer Kristensen, CEO SUEZ Danmark
«For SUEZ är samarbetet med en erkänd leverantör som Malmberg en viktig del i företagets strategi om att kunna erbjuda SUEZ många innovativa lösningar inom vatten och avloppsrening i Skandinavien.»

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.