Följ Malmberg

Malmberg renar vatten på Gotland

Pressmeddelande   •   Apr 06, 2017 07:00 CEST

Gotland 2017

Klintehamn Avloppsreningsverk på Gotland ska rustas upp rejält. Malmberg har fått förtroendet att utföra maskininstallationerna. Entreprenaden innebär leverans och installation av ny rensutrustning, externslammottagning, MBBR-process, (Moving Bed Bio Reactor), kemikaliedosering, plastkedjeskrapor, slamcontainers och luftförsörjning.

Avloppsreningsverket är belägen 3 mil söder om Visby och tar emot och behandlar avloppsvatten från Klintehamn tätort och dess ytterområden. Regionen är välbesökt under sommarmånaderna och verket är dimensionerat för 12 000 pe. Under cirka 1,5 års tid kommer verket byggas om för ökad anslutning och för att kunna möta strängare utsläppskrav. Bland annat förses verket med kväverening för att minska totalbelastningen av närsalter till Östersjön.

Byggstart är under våren 2017 och arbetet beräknas pågå i ca 1,5 års tid. SWECO är projektörer, Arriba Byggnads AB är samordningsansvarig. Styr- och elentreprenaden utförs av Caverion. Budgeten för reningsverket, satt av Region Gotland, är på 66 miljoner kronor.

Om Malmberg

Malmberg är en global marknads- och teknikledare inom cleantech. Ett svenskt familjeägt företag grundat 1866, vårt primära fokus är design, produktion och utveckling av teknik och lösningar för vattenrening, biogas uppgradering, geoenergi, borrning och miljöhantering . Malmberg arbetar för en bättre framtida miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.