Följ Malmberg

Oh boy, vilket hus!

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2016 07:00 CEST

Malmberg Geoenergi till fastigheten Cykelhuset Ohboy, Västra hamnen i Malmö

Malmberg har fått förtroendet av hauschild + siegel att under hösten installera geoenergi för värme, varmvatten och komfortkyla för fastigheten Cykelhuset Ohboy. Det är en nybyggnation av ett unikt i hus i Västra Hamnen i Malmö som kommer inrymma totalt 55 hyreslägenheter och 33 lägenhetshotellrum. Hauschild+siegel har en hög ambitionsnivå gällande miljö och energianvändning och målet här är att energianvändningen får uppgå till 50 % av energikraven i BBR.

Att kunna erbjuda komfortkyla miljövänligt för flerfamiljsfastigheter möjliggörs av att installera geoenergi i kombination med moderna FTX-luftbehandlingssystem. Det är ett behov som tros öka framöver.

Borrningen av energibrunnarna är genomförd under sommaren och i oktober utförs installationen av geoenergicentralen. Tillgänglig yta för borrning var extremt tight men tack vare Malmbergs erfarna operatörer och smidiga borrmaskiner lyckades arbetet genomföras utan problem. Inflyttning i huset beräknas till december 2016.

Mer om fastigheten Cykelhuset Ohboy
Ohboy är ett sju våningar högt hyreshus, byggt för ett bekvämt och grönt liv. Huset är byggt för en modern, urban livsstil. Det är ett grönskande hus med vackra betongytor och smarta lösningar som gör det bilfria livet självklart. Dessutom guldkant på vardagen med odling, drömlika utsikter och gemensamt orangeri på taket. Vid inflytt kan man teckna mobilitetsabonnemang där allt ifrån kollektivtrafik, bilpool, lånecyklar och cykelservice ingår. På balkongen finns odlingslådor med bevattningssystem för ett riktigt trädgårdsliv.

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Vårt huvudkontor ligger i Åhus nära Kristianstad. Vi är familjeägda sedan 1866 och vi är 180 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.