Följ Malmberg

Svedalahem satsar grönt med Malmberg EnerGeo®

Pressmeddelande   •   Okt 25, 2019 07:00 CEST

Kv. Svanen. Bild: Bostads AB Svedalahem

I Svedala pågår projektet Kv. Svanen, där 57 lägenheter, bibliotek och lokaler byggs. Malmberg har fått förtroendet att leverera en komplett bergvärmeanläggning som ska producera värme, varmvatten och komfortkyla.

Malmberg utför en totalentreprenad av det kompletta energiproduktionssystemet inklusive yttre & inre arbete med leverans av en Malmberg EnerGeo® 200 kW. Det är totalt ca 5800 kvm fördelat på tre huskroppar som vår Malmberg EnerGeo® kommer betjäna med värme och varmvatten. Biblioteket och lokalerna kommer även betjänas med komfortkyla.

Under sommaren 2019 utförde Malmberg energiborrningen. Totalt borrades 11 brunnar á 250 meter för energiutbytet.

NIMAB som är byggentreprenör använder gratisenergin från berget redan i byggstadiet för uttorkning av betongstommen. Att driva elfläktar kostar 1:1 i el medan att utnyttja geoenergin ger en utväxling på 1:4 vilket innebär en stor besparing för byggaren. Inflyttning är beräknad till sommaren 2021.

Svedalahem satsar genom kvarteret Svanen för framtiden och investerar i en förnyelsebar och hållbar energikälla. Projektet kommer att bidra till en förnyad stadsbild i Svedala centrum.

NIMAB är en återkommande kund, Malmberg har tidigare fått förtroendet att leverera geoenergi till projektet Kranskötaren i Ystad. Där byggdes flerfamiljsfastigheter i två etapper med totalt 107 lägenheter som avslutades under sommaren 2019.

Om Svedalahem

Svedalahem startade som en stiftelse 1951 och 1979 beslöt kommunfullmäktige i Svedala att stiftelserna Svedalahem och Barabostäder skulle slås ihop och Bostads AB Svedalahem bildades. Bolaget spelar en betydelsefull roll i kommunens utveckling genom att erbjuda bra bostäder.

Läs mer: https://www.svedalahem.se/

Om NIMAB

NIMAB är en av Skånes ledande byggentreprenörer. Med gediget yrkeskunnande, professionellt bemötande och stort engagemang skapar de bestående samhällsvärden.

Läs mer: http://www.nimab.se/

Om Malmberg

Malmberg är ett miljöteknikföretag som designar, bygger, underhåller och supporterar anläggningar för vatten, biogas och geoenergi. Omsättning är cirka 600 MSEK med 170 anställda. Företaget grundades redan 1866 och är familjeägt i femte generationen. Malmberg arbetar för en bättre miljö under mottot "Ren energi. Rent vatten."

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.